söndag 11 oktober 2009

Here we go again.

Ack, jag skulle så ha velat leva i det förflutna. Varit en riktig sjöman, så som dom jobbade förr. Slit och släng, kroppsligt arbete. Och snygg hade jag givetvis också varit. Förmodligen förskönar jag det hela. Men låt mej drömma.

Tisdag mönstrar jag på, så hejs svejs på böjlan den blå en tid frammåt igen. Ta väl hand om er och kolla in dom fina bilderna nedan.







So long.
Mia

måndag 5 oktober 2009

Höstmys


Hösten, min favoritårstid. Alla färger är så vackra, det blir svalare och man kan vara ute utan att bli svettig. Luften känns som att den är full av syre. Man får tända ljus om kvällarna och inte uppfattas konstig när man stickar julklappar(som på sommaren). Man får klä på sig mysiga tröjor och varma halsdukar. Och sist men inte minst, skogen är fullproppad med svamp, dom kan man plocka, torka och spara till vinterns kalla dagar. Eller bara sniffa i burken och minnas hur det luktar i skogen.



Här, mina fynd från Helsingfors jag nämnde tidigare. Det var egentligen någonsorts nyckelringsprydnader, men jag köpte två och fixade dom till örhängen. Favoritörhängen.

Nedan Lilla My i Kalevalas smyckedesign. Dyrt men ack så värt. Har funderat på att köpa hängsmycket länge, och i Helsingfors blev det av. Så nu har jag både örhängen och halsband, trots att jag inte är nån smycke-människa. Kanske man lär bli. :)

Kolla in mera Kalevala-Mumin här: http://www.kalevalakoru.fi/korut/kuvasto/muumi


So long/
Mia

fredag 2 oktober 2009

Jag tecknar också!


Jag har helt glömt bort att nämna att jag tecknar och målar lite grann också. Mest gillar jag akvarell. Eftersom jag är så otålig och vill ha färdigt mina projekt helst samma dag som jag påbörjar dom, är mina favoriter födelsedagskort till mina nära och kära. Nedan är mest sådana jag tecknat till min pojkvän, kunde fota dem eftersom dom inte lämnat huset. Resten av mina kort hittas nog i mina vänners byrålådor. Ett hemmagjort kort är ju det mest uppskattade man kan få, tycker jag sälv.







Nedan är "Krya-på-dej-kort" vilka var ett projekt som skulle bli upptryckta kort. Projektet stagnerade dock och blev aldrig av. Nu ligger dom och väntar på att bli sända till någon som känner sig krasslig och vill bli uppiggad.



Detta är telefonkameran jag fotar med, därför det blir lite krasslig kvalitet. Men den matchar iallafall min mössa. :)

So long,
Mia

torsdag 1 oktober 2009

Mia på äventyr i Helsingfors.

Obligatorisk sjökvinne-pose påväg till Sveaborg.

Jag vet, jag vet, jag vet. Jag har varit jättelat med att skriva min blogg. Så nu får jag lov att uppdatera mig. Som ursäkt har jag faktiskt att jag haft full rulle. Faktiskt så har jag studerat till kock efter 6-7 års jobbande inom yrket. Jag kommer att få ut pappren till jul och det jag har kvar i studieväg är endast några ekonomiuppgifter. Jippikayey.


En paus i vardagen blev en färd till Helsingfors med sambon i augusti, bildbevisen finnes i detta inlägg. :) Fin stad det där Helsingfors. Trots att jag är finne har jag inte varit där så mycket, nu hade vi tid att utforska Helsinki i flera dag och vi bodde jättefint via Essexhome, som jag verkligen rekommenderar ifall ni vill bo billigt och bekvämt i huvudstaden. Bilden ovan är från byssan i U-båten på Sveaborg, det var med stor sannolikhet en utmaning att göra delikatesser där.


Jag hittade även andra skrymslen och vrår att leka i på Sveaborg. Det ska även ha funnits ett te-rum någonstans, som hade varit roligt att besöka med tanke på min avhandling om te-kultur. Men jag fegade ur, för det verkade så högtidligt och jag blev blyg..



Arabia museét var såklart ett måste, där var jag smått i himlen och i outletbutiken köpte jag ruusu-muumi-tyget som skall scannas och bli kakel i mitt lilla kök. Myser vid tanken av det.

Mina små fynd ska ni få se bilder på lite senare. En vink är att det är mumin-tema. Jag har visst blivit lite mumintokig. :) Hoppas alla har det bra i hösten!

/Mia